Blog # 3 Christmas is a time to love

Christmas is a time
Christmas is a time
Christmas is a time to love.
Christmas is a time
Christmas is a time to love.
We often start to worry
And people get upset
If things don’t go alright on Christmas day.
What we should remember
In all the push and shove
Is Christmas is a time to love.

Christmas is a time
Christmas is a time to love.
Maybe things don’t sound right
Or look the way they should
And maybe they’re not perfectly in tune.
It really doesn’t matter
Lets keep our eyes above
Cos’ Christmas is a time to love.

Dit lied is de afgelopen dagen veel gezongen! Maar dan in het Thais 😉
Terwijl ik dit schrijf is het 1e kerstdag. Buiten schijnt de zon en is het zo’n 30 graden. Voor de meeste mensen hier is het een dag net als alle andere dagen van de week.
De christenen hier vieren kerst de zondag voor 1e kerstdag. Er is een kerkdienst en iedereen neemt een cadeautje mee voor iemand anders. Ook wordt er, zoals elke dienst, met elkaar gegeten.

Gisterenavond, de avond voor kerst,was ik bij familie Mol. Een aantal leden van de Lopburi Church hadden een Christmas Caroling georganiseerd en kwamen ook bij hen langs om kerstliederen te zingen. Na het zingen, aten en dronken we wat met elkaar en gingen ze met de songthaew (busje) naar het volgende adres. Ze nodigden ons uit met hen mee te gaan. ‘Daar zeggen we geen nee tegen!’

Zingend in een open songthaew reden we door Lopburi naar het volgende adres. Daar aangekomen zongen we wat liederen voor de mensen, praten met ze (luister ik vooral omdat ik nog niet genoeg Thais kan) en bij een aantal mensen baden we ook voor ze. Bij elk adres werden we ontzettend gastvrij onthaald en kregen we allerlei lekkerneijen. Prachtig om zo met elkaar op pad te gaan en door de liederen heen de Kerstboodschap door te geven.

Christmas Caroling

Ook zijn we gisteren met een groepje naar de gevangenis geweest om daar met een groep gevangenen kerst te vieren (een deel van de gevangen gelooft, een deel gelooft niet). Het kerstverhaal werd verteld, we zongen, baden en mochten getuigen wie God voor ons is en wat kerst voor ons betekent. Indrukwekkend om mee te maken. Vooral het moment dat we de gevangenis weer uitliepen. Wij gingen de vrijheid weer tegemoet en zij bleven daar achter. Een van de deelnemers zei:’Als ze tot geloof komen in de gevangenis, zijn ze ook vrij.’ Vrijgesproken door Christus. Dat is waar ook. Het doet mij denken aan de tekst uit Romeinen 8: Zo is er dan geen veroordeling voor hen die in Christus Jezus zijn.

Vanmorgen hadden we een kerstbrunch op de taalschool. Iedereen nam iets mee. We hebben met elkaar gegeten, er was een overdenking en we hebben met elkaar kerstliederen gezongen. Mooi om zo als broers en zussen in het geloof, kerst te mogen vieren en zo als ‘familie’ de verbondenheid in Christus te mogen ervaren.

Ook al ben ik nu niet in Nederland, ik mag weten dat Immanuel (God met ons) met mij is en met jullie is in Nederland. Het Licht van de wereld kwam naar de aarde. God roept ons om overal een licht te zijn, met elkaar weerkaatsen wij Zijn glans. (lied: ‘ God roept ons’ van Sela).

Tot slot wil ik jullie hartelijk bedanken voor al jullie meeleven! Zo leuk om post, (zelfs pepernoten en een chocoladeletter!), ecards en appjes te krijgen. Al het meeleven en gebed doet echt goed! Graag hoor ik ook hoe het met jullie in Nederland gaat.

candles-595730_1920

 

 

 

May you be filled with peace and hope as you worship and focus on Him!

 

Een gedachte over “Blog # 3 Christmas is a time to love

  1. Lieve Ellen, wat mooi om te lezen. Op bergen en in dalen, ja overal is God. Dat maak jij wel heel letterlijk mee. Prachtig om zo actief te zijn in de wereldwijde kerk! Veel liefs van Nellie 😘

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s