Thailand

Thailand is een land in Zuidoost Azië. Het land heeft een tropisch klimaat, waardoor de temperatuur overdag vrijwel altijd 30+ is. Gelukkig is er het regenseizoen, zodat er wat ‘verkoelende’ regen valt. Dat is ongeveer van mei tot en met oktober. De hoofdstad van het land is Bangkok.

Iets ten noorden van Bangkok ligt de stad Lopburi. Daar zal ik het komende schooljaar gaan wonen en werken. De overgrote meerderheid van de bevolking is Boeddhist, ongeveer 95% van de bevolking (van ruim 67 miljoen Thai). Het boeddhisme is een staatsgodsdienst. Dat zie je doordat het hele openbare en culturele leven ervan doordrongen is. 4% van de bevolking is moslim. Zij leven vooral in het zuiden van Thailand. De laatste 1% zijn overige godsdiensten, waaronder het christendom.

Er zijn dus heel veel mensen die nog nooit over God hebben gehoord. Daarom is het zo belangrijk dat er zendelingen zijn die hier werken. Wil(t) u/jij mee bidden dat steeds meer Thai het Goede Nieuws van Jezus Christus mogen horen tot eer en glorie van Gods grote Naam!

Een aantal weetjes over Thailand:

  • De boeddhistische Thai geloven in reïncarnatie. Dat ze na hun dood terugkomen in een nieuw leven
  • Isaan, de regio in het Noordoosten van Thailand, is een streek waar weinig toeristen komen. Hier is het echte, authentieke Thaise leven te beleven.
  • Er is een tijdsverschil van 5 uur. Als in Nederland de wintertijd ingaat, is er een tijdsverschil van 6 uur.
  • Thai begroeten elkaar niet met handschudden. Zij doen dat door middel van gevouwen handen en een hoofdbuiging.
  • Er wordt heel veel groenten en fruit verkocht
  • Voor de Thai is een zo’n blank mogelijke huid het schoonheidsideaal. Een logisch gevolg van het Thaise schoonheidsideaal is dat de Thai niets begrijpen van alle blanke toeristen die in de zon gaan liggen om een bruin kleurtje te krijgen. De Thai proberen juist op alle mogelijke manieren de zon te ontwijken om niet, zoals ze het zelf zeggen, ‘zwart’ te worden. Blank staat voor de Thai voor het rijke westen en een goed leven. Een donker getinte huid staat voor het op straat of op het land moeten werken om de kost te verdienen.
  • Thai kunnen (of willen) geen ‘nee’ zeggen. Als je ze de weg vraagt en ze weten het niet, is de kans groot dat ze net doen alsof ze het weten. Ze sturen je dan zomaar ‘ergens’ heen. Als een Thai ‘misschien’ zegt, kun je ervan uit gaan dat hij het niet weet.